A hpv vírus teherbe esni


Magas kockázatú HPV-vel vállalhatok-e terhességet?

  1. Gyomorrák kezelési algoritmus
  2. Ótvar elleni gyógyszer
  3. Hogyan lehet eltávolítani a viszketést szemölcsökkel
  4. HPV és gyermekvállalás
  5. HPV es, terhesség, hormonkezelés | Rákgyógyítás
  6. A tartós HPV-fertőzés veszélyeztetheti a családtervezést Origo
  7. HPV és terhesség | nlc
  8. Mi történik akkor, ha a terhes kismama HPV-s?

Kérdés:  Kedves Doktornő, 3 éve derült ki a rendes évi rákszűrésen, hogy magas rizikójú HPV fertőzésem van. Azóta 3 havonta járok szűrésre, szerencsére a citológiai eredményem változatlanul P2. Előző orvosom úgy vélte, hogy nincs a szoros kontrollon kívül más teendő, de mivel nem múlt el 2 év múltán sem a fertőzés, úgy döntöttem, orvost és kezelési módot váltok.

Új orvosom az első három hónapban hüvelykúpot és Isoprinosine-t írt fel, de sajnos a 3 hónap elteltével nem állt be változás. Ekkor megegyeztünk abban, hogy lefagyasztja a méhnyakamat.

Mire figyeljen a kismama?

A hpv vírus teherbe esni egy hónapja történt, a kontrollig még 2 hónap, és nagyon bízom benne, hogy valami pozitív változást fogunk látni, amikor végre újra mehetek hozzá. De mi van ha mégsem?

a genitális szemölcsöket névtelenül távolítsa el hpv vírus heilbar

De mit tegyünk, ha minden változatlan marad? Úgy érzem, hogy minél tovább várok, annál nagyobb az esélye, hogy a citológiai eredményem rosszabb lesz, illetve hogy a korom miatt már nem lehet majd gyerekem, pedig több babát is szeretnék, ha lehetséges.

Az előző orvosom határozottan tiltotta a teherbe esést, amíg a HPV jelen van a szervezetemben, a jelenleginek pedig úgy tűnik, hogy mindegy bármilyen furán is hangzik ez.

ahol a szemölcsök égnek papilloma égés

Ön mit javasol? Mi a rizikója annak, ha magas kockázatú HPV-vel vállalok terhességet?

a féregfertőzés jelei emberekben hpv vírus torok tünetei

Azt tudom, hogy a szüléskor a baba megfertőződését császárral szokták kivédeni, de nem minden esetben. Köszönöm előre is a válaszát.

Csupa hasznos

Gyovai, G. Gyovai Gabriella   InforMed Az elsődleges az, hogy a sejtek nem mutatnak olyan elváltozást, mely rákmegelőző állapotra utalna, mivel P2 az eredmény. A HPV-re jellemző, hogy a sejtmagok és a citoplazma máshogy néz ki, és normálisan a szervezet saját védekezőrendszere lenne hívatott ezeknek a megváltozott sejteknek az eltűntetésére.

A P2, HPV gyanú diagnózissal nem kell tartózkodnia a teherbeeséstől, de vigyázni kell terhesség alatt minden folyásra és egyébre, ami csökkenti az immunitást. Mindezt terhesség alatt egyébként is szigorúan figyelik.

Veszélyes a magzatra?

Ha nagyobb baj lett volna és a P3 súlyosabb foka jelentkezett volna, már rég szövettani tisztázás lett volna indokolt a méhszáj igen kis területének kúpszerű kimetszésével, de P2 mellett nem szokták ezt javasolni sehol. Ha ilyen eredménnyel nem engednénk szülni az asszonyokat, jócskán csökkenne a szülések száma, mivel ez nem ritka lelt és semmi mást nem igényel, csak havonta kontrolt. Tehát hajrá!

foltos papilloma giardia duodenum