Képregény, Proliból szuperkém: Kingsman – A titkos szolgálat


képregény

A Faith No More képes testamentuma képregény kritika A mintegy harminc évvel ezelőtt gombamód szaporodó független amerikai képregénykiadók egyikének támadt egy jó ötlete: ahelyett, hogy létrehozna egy új szuperhős-univerzumot, ami sokkal ütősebb lenne, mint képregény elkényelmesedett Marvel és DC világa, egy egészen más témát választ magának.

Az ötlet remekül bevált, hiszen a zenekar ügyvédje azonnal felszólította Lorent, hogy ezt itt és most hagyja abba, aminek a hírére a botrányt szimatolók két hét alatt felvásárolták az képregény példányt. Az amerikai alkotmánynak a szólásszabadságot rögzítő első kiegészítésére hivatkozva Lorenéknek sikerült elérniük, hogy a bíróság kimondja, életrajzot képregény formában is lehet készíteni bárkiről az illető hozzájárulása képregény is, ellenben a zenekarok jogvédett logóját nem használhatták a füzeteken.

A pokol szolgálatában ► Spawn képregények - Kibontjuk

Loren a későbbiekben sem változtatott a munkamódszerén: mindig alapos kutatásokat végzett, de sosem kérte ki az érintettek engedélyét. Voltak, akik örültek, hogy képregényt szenteltek nekik, és voltak mufurcabbak is, de amikor Lorent ben San Diegó-i otthonában egy ismeretlen halálra késelte, egy pillanatig sem képregény fel, hogy valamelyik rocker fejezte volna ki ilyen módon elégedetlenségét.

Tartalomjegyzék

A Revolutionaryt még egy ideig életben tartotta Loren képregény és egyik társszerzője, de miután a zene csillagjai után sportsztárokról is hasonló képregénysorozatot próbáltak indítani, gyorsan kiderült, hogy erre a témára nem elegendő az érdeklődés, és a kiadó pillanatok alatt csődbe került. Ha az eredeti füzeteket nem is, a néhány évvel ezelőtt a Bluewater kiadó által megjelentetett gyűjteményes újrakiadásokat láthatták a szerzők.

képregény

Ami nem von le semmit az érdemeikből, sőt talán nem alaptalan abban reménykedni, hogy lesz ennek a kötetnek kiadása más nyelveken is, hiszen tökéletesen beleillene a sorba. Illetve az utóbbi félmondatot annyiban árnyalnám, hogy Oravecz Gergely sokkal jobb rajzoló, mint a Revolutionary által foglalkoztatottak többsége.

képregény

Annak idején volt szerencsém birtokolni néhány részt a sorozatból, és nem képregény, hogy túladtam rajtuk.