Teniszdrogok


Ismét vádat emeltek a korábban elítélt, kokainnal kereskedő asztaliteniszező ellen

Elterelte kissé a figyelmet a bundabotrányról, Indian Wellsről és a felhívta a figyelmet rengeteg fontos kérdésre. Azt azért látni kell, hogy nem ez az első teniszt érintő doppingbotrány, ám ha azt vesszük, hogy a világ egyik legjobban fizetett sportolónőjéről, a világ egyik legjobb aktív teniszezőnőjéről és teniszdrogok többszörös Grand Slam-bajnokról van szó, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyik legnagyobb horderejű esetről van szó. Még akkor is, ha történetesen igaz Sharapova magyarázata, és tényleg egy buta figyelmetlenség miatt bukott egy tavaly év végéig legális gyógyszerrel.

teniszdrogok

Buktak már le Grand Slam-bajnokok korábban is, csak éppen vagy kokainnal, vagy nem pályafutásuk csúcsán, esetleg nem tudtunk róla és később egy önéletrajzi könyvből derült ki a turpisság. Egyetlen dolog azonban közös az alábbi listán szereplő játékosokban: egyikükről sem úgy beszélünk manapság, mint doppingos vagy drogos söpredékekről.

Meg teniszdrogok ölni magát a teniszvilág csodagyereke Kőváry Anett A sportág hollywoodi szupersztorija lehetett volna az övé, a happy end azonban pontosan amiatt maradt el, ami miatt az egész történet elkezdődött: a korán jött siker és az elképesztő tehetség együtt kis híján tönkretett egy páratlan karriert, és vele egy egész életet. Pedig Jennifer Capriatinak tényleg minden adott volt a tündérmeséhez, egyetlen aprónak tűnő, de annál fontosabb tényezőt leszámítva, ez pedig a tökéletes időzítés.

Talán ez az, amiben bízhat Maria Sharapova. Mindketten három hónapos eltiltást kaptak. Wilander évek óta az Eurosport állandó szakértője és szakkommentátora. Azért ejnye, Mats A pozitív doppingteszt után hazudott a férfi profikat tömörítő ATP-nek, amely végül a tenisz hírnevének védelme érdekében nem büntette meg őt.

Cseke Balázs A szomszédos Taraliget lakópark tulajdonosa évekig küzdött, hogy elüldözze az iskolát és teniszakadémiát, nemrég sikerült is neki.

Az amerikai sztár három évvel vallomása előtt, ban visszavonult. Manapság is közkedvelt, megbecsült, tisztelt legendája a tenisz világának.

Drogok a teniszben

Közülük ketten is Coria és Puerta Roland Garros-döntőt játszottak. Coria ben részben azért szenvedett vereséget Gaston Gaudiótól, mert az ötszettes finálé során csak és kizárólag vizet volt hajlandó inni, emiatt a mérkőzés egy részét begörcsölt lábakkal játszotta végig.

  • A világ legjobb teniszezője lehetett volna, drogfüggővé vált | hu
  • Szemölcsök a nyelv szagában

Coria korábban azt állította, hogy valamelyik italába keverhették bele a doppingot, ezért az eltiltása után már csak tiszta vizet fogyasztott. A pozitív tesztet szennyezett élelmiszerek fogyasztásával magyarázta, végül felmentették.

Kétéves eltiltást kapott, de teniszdrogok hatállyal teniszdrogok. Azóta ismét visszatért és a jelenleg a világ legjobb női páros játékosának számít. Az esetet azzal magyarázta, hogy egy szórakozóhelyen megismert teniszdrogok csókolózott, és így kerülhetett a szervezetébe a gyógymódok emberi paraziták ellen. Gasquet azóta többé-kevésbé folyamatosan top es teniszdrogok sérüléseitől függőenjátszott két Grand Slam-elődöntőt.

Malisse azóta visszavonult, Wickmayer azóta is aktív teniszező, bár hosszú időt ki kellett hagynia mononukleózis miatt.

teniszdrogok

Fél év elteltével visszatérhetett a pályára. Azóta az egyik legjobb teniszdrogok teniszező, ben volt huszadik is a világranglistán.

Eltiltásra számíthat a kokainozó brit teniszező

Kilenc hónapra eltiltották, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság CAS négy hónapra csökkentette a büntetést. Bő egy évvel később megnyerte a US Opent. Egy éve eltiltás után visszatért, a Az ötszörös Grand Slam-bajnok azt teniszdrogok, hogy decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet óta szed különböző egészségügyi teniszdrogok és megelőzésre, ezt pedig nem vette észre.

Ezzel a szerrel Sharapovával egy időben több orosz sportoló is bukott. Forrás: MTI.

teniszdrogok